Olimp Potassium 60 tablets

Kategorija:

6,99 

Prehransko dopolnilo Olimp Potassium vsebuje kalij.

Na zalihi

Brezplačna poštnina

Na vsa naročila nad 80€

Garancija na zadovoljstvo

14 dni od dneva nakupa

Vrhunska podpora

Odgovorimo na vsa vprašanja

100% varen nakup

zavarovano z SSL Mastercard/Visa

Olimp Potassium 60 tablets

SKU: ZOP60 Kategorija:

 

Olimp Potassium je prehransko dopolnilo, ki vsebuje kalij. Čeprav so vsi minerali pomembni za ohranjanje zdravja, ima kalij poseben pomen za športnike. Skupaj z natrijem sodeluje v natrij/kalijevi črpalki, ki poleg ostalih stvari uravnava prehajanje vode v celice in iz njih. Natrij/kalijeva črpalka omogoča prehod natrija iz celic in kalija v celice, s čimer ohranja elektrolitsko ravnovesje v celicah in krvi.

Kalij je glavni kation v znotrajcelični tekočini, medtem ko je natrij glavni anion v zunajcelični tekočini. Razlika  v njuni koncentraciji omogoča, da se na celični membrani vzpostavi elektrokemični gradient, ki ga imenuje membranski potencial. Ta membranski potencial omogoča, da se sproži akcijski potencial ter s tem električni impulz.

Kalij je poleg tega pomemben tudi, ker deluje kot kofaktor pri encimih. Tako je prisotnost kalija nujno potrebna za delovanje piruvat kinaze, ki sodeluje v metabolizmu ogljikovih hidratov.

Pomanjkanje kalija se kaže z različnimi simptomi, kot so utrujenost, mišična šibkost, krči in črevesna paraliza, ki vodi v napihnjenost, zaprtost ter bolečino v trebuhu. Huda hipokalijemija se lahko privede do mišične paraloze in motenj v bitju srca, kar je lahko smrtno nevarno.

Funkcije kalija:

  • prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema
  • prispeva k normalni mišični funkciji
  • prispeva k ohranjanju normalnega krvnega tlaka
NAVODILA ZA UPORABO

Zaužijte 1 tableto enkrat do dvakrat dnevno po obroku.

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA: 

1 tableta dnevno. Ne preseči priporočenega dnevnega odmerka.

SESTAVINE: 

kalijev citrat, sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza, zamrežena natrijeva karboksimetil celuloza), vezivo (hidroksipropilmetil celuloza), sredstvo proti strjevanju (silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin)

POZOR:

Ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru daljšega uživanja se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Izdelek ni primeren za osebe z ledvičnimi ali jetrnimi obolenji, nosečnice in otroke mlajše od 14 let. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju  bolezni. Shranjevati nedosegljivo mladim otrokom. Izdelek hranimo v suhem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi.

Morda bi vas zanimalo