Pump-energija

Z besedo »pump« mislimo na občutek napetosti v mišicah, ki nastopi med treningom. Do pumpa pride, kadar večja količina krvi steče v delujoče tkivo, s čimer ima delujoča mišica na razpolago tudi več kisika in hranil. To pomeni, da pump ni samo čudovit občutek, pač pa tudi izboljša rezultate treningov.

Za doseganje boljšega pumpa moramo zagotoviti telesu ustrezno prehrano in pravilno trenirati. Zelo pomembna je zadostna hidracija, saj le tako lahko zagotovimo dovolj velik volumen krvi v krvnih žilah, ki bo napolnila mišice. Dnevnemu vnosu tekočine dodajte še 2-3 kozarce vode uro pred treningom. Ključno vlogo pri doseganju pumpa igrajo ogljikovi hidrati. Zapolnjene glikogenske zaloge bodo poskrbele, da bo med treningom mišica polna tekočine. Glikogen ni zgolj gorivo za vaše mišice, pač pa bo poskrbel tudi za polnejši in bolj napet izgled mišice. Poleg prehrane in hidracije je za doseganje pumpa pomembno tudi kako trenirate. Priporočamo vam, da se osredotočite na vsako ponovitev in serijo ter s tem vzpostavite povezavo možgani-mišica. Ponovitve delajte počasi in sledite celotnemu gibu.

Do lažjega doseganja mišičnega pumpa vam bodo pomagala tudi določena prehranska dopolnila oziroma pre-workouti. Pri nakupu bodite pozorni, da vsebujejo predvsem dovolj aminokislin citrulina in arginina, ki sta substrata pri sintezi dušikovega oksida. Slednji ima močan vazodilatatorni učinek, ki bo razširil stene krvnih žil in tako omogočil večji pretok krvi skozi mišice. V naši ponudbi najdete pre-workoute kot so Quamtrax Super Shock, INN Supplements Rocket Fuel, BSN Nitrix, Gaspari Nutrition SuperPump Max ter druge, ki so posebej namenjeni doseganju izrednih pumpov.

Prikaz vseh 10 rezultatov