S kofeinom

Nič ne da pred treningom večjega zagona kot kofein. Ni čudno, da je kofein v obliki kapsul in pijač najbolj uporabljeno prehransko dopolnilo v športu. Številne študije kažejo, da kofein poveča pozornost, izboljša koncentracijo, razpoloženje, metabolizem maščob ter omogoča daljše in intenzivnejše izvajanje treningov.

Kofein deluje na centralni živčni sistem, tako da stimulira vzdraženost hrbtenjače in mišičnih vlaken, hkrati pa zmanjša zaznavanje utrujenosti in mišične bolečine. Raziskave kažejo, da izboljša fizično zmogljivost pri vseh vrstah športov ob hkratnem zmanjšanju mentalne utrujenosti.

Učinki kofeina so največji pri količini 3 mg/kg telesne mase, povečevanje vnosa pa kot kažejo raziskave nima dodatnega pozitivnega učinka. Pri zelo visokih vnosih (6 mg/kg telesne mase) se lahko pojavi celo upad zmogljivosti. Ker je koncentracija kofeina v krvi najvišja 60-90 min po zaužitju, priporočamo njegov vnos 1-2 uri pred treningom. Pri nas dobite s kofeinom bogate pre-workout izdelke kot so Quamtrax Super Shock, INN Supplements Rocket Fuel, Cellucor C4 in vrsto drugih.

Prikaz vseh 6 rezultatov