Olimp Chela-Mag B6 30 capsules

Kategorija:

9,99 

Olimp Chela-Mag B6 30 capsules vsebuje Albion® kelirano oblik minerala magnezija z dodatkom vitamina B6.

Na zalogi

Brezplačna poštnina

Na vsa naročila nad 80€

Garancija na zadovoljstvo

14 dni od dneva nakupa

Vrhunska podpora

Odgovorimo na vsa vprašanja

100% varen nakup

zavarovano z SSL Mastercard/Visa

Olimp Chela-Mag B6 30 capsules

Šifra: ZOCM30 Kategorija:

Olimp Chela-Mag B6 30 capsules: Kelat magnezija z vitaminom B6

Olimp Chela-Mag B6 30 capsules vsebuje kelirano obliko minerala magnezija, kar bistveno poveča njegovo sposobnost asimilacije v telesu. Magnezij je spada med makroelemente, saj ga potrebujemo dnevno v večjih količinah. Številne raziskave kažejo, da je magnezij eden izmed najpomembnejših elementov za normalno delovanje telesa in vzdrževanje biokemične homeostaze. Vključen je v več kot 300 encimskih reakcijah, ki potekajo v celicah. Ena izmed najpomembnejših funkcij magnezija je ta, da sodeluje pri sintezi energije v celicah. Ravno zaradi tega se ob pomanjkanju magnezija počutimo utrujene in brez energije. Poleg tega je magnezij nujno potreben za prenos številnih snovi prek celične membrane ter normalnega delovanja mišičnega in živčnega sistema.

Pomanjkanje magnezija je zelo razširjen problem, saj je prisoten pri polovici populacije. Poleg vedno večje onesnaženosti okolja, ki je povezano z osiromašenostjo tega elementa v hrani, na pomanjkanje magnezija vplivajo tudi stres, povečana konzumacija alkohola, kajenje ter povečana telesna aktivnost.

Olimp Chela-Mag B6 30 capsules vsebuje magnezij v obliki aminokislinskega kelata, za katerega je dokazano, da ima veliko večjo biorazpoložljivost v primerjavi z drugimi oblikami magnezija. Neorganske oblike magnezija se absorbirajo bistveno slabše, poleg tega pa tudi vežejo vodo v črevesju, zaradi česar lahko pride do odvajalnega učinka. Magnezijev aminokislinski kelat na razpade na ione in se absorbira šele, ko doseže tanko črevo. Nato se po krvi prenaša do celic, ki potrebujejo magnezij, višek pa se odstrani iz telesa brez stranskih učinkov.

Funkcije magnezija:

  • zmanjšuje utrujenost
  • potreben je za elektrolitsko ravnotežje
  • prispeva k normalnemu energijskemu presnovnemu metabolizmu
  • prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema
  • prispeva k normalni mišični funkciji
  • prispeva k normalni sintezi beljakovin
  • prispeva k normalni psihološki funkciji
  • prispeva k vzdrževanju normalnih kosti
  • prispeva k vzdrževanju normalnih zob
NAVODILA ZA UPORABO:

Zaužijte 1 kapsulo ob obroku z zadostno količino vode.

 

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:

1-2 kapsuli dnevno. Ne preseči priporočenega dnevnega odmerka

SESTAVINE:

Kalijev citrat, magnezijev bisglicinat (magnezijev aminokislinski kelat Albion®), sredstvo proti strjevanju (magnezijev stearat, magnezijeve soli maščobnih kislin), sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza), piridoksin hidroklorid  (vitamin B6), kapsula (želatina, barvilo E171).

 

POZOR:

Ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru daljšega uživanja se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Izdelek ni primeren za osebe z ledvičnimi ali jetrnimi obolenji, nosečnice in otroke mlajše od 14 let. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju  bolezni. Shranjevati nedosegljivo mladim otrokom. Izdelek hranimo v suhem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi.

Sestavine1 kapsulaPDV*
Magnesium
100 mg
27%
Vitamin B62,1 mg150%

* PDV – Priporočen dnevni vnos.

Morda bi vas zanimalo