Olimp Folic Acid 400 mcg 30 tablets

Kategorija:

4,99 

Prehransko dopolnilo Olimp Folic Acid vsebuje 400mcg folne kisline na tableto.

Na zalogi

Brezplačna poštnina

Na vsa naročila nad 80€

Garancija na zadovoljstvo

14 dni od dneva nakupa

Vrhunska podpora

Odgovorimo na vsa vprašanja

100% varen nakup

zavarovano z SSL Mastercard/Visa

Olimp Folic Acid 400 mcg 30 tablets

Šifra: ZOFA400 Kategorija:

Folna kislina ali vitamin B9

 

Olimp Folic Acid je prehransko dopolnilo, ki vsebuje 400µg folne kisline na kapsulo. Folna kislina (vitamin B9) ima v telesu številne funkcije in je nujno potrebna za njegovo pravilno delovanje.

Aktivna oblika folne kisline je kofaktor pri encimih, ki sodelujejo pri sintezi esencialnih snovi za delovanje celic, kot sta DNK in RNK. Ravno zaradi tega je zadosten vnos folne kisline še posebej pomembne v času razvoja ploda, ko prihaja do tvorbe številnih tkiv in kostnega mozga. Poleg tega folna kislina nudi substrat za sintezo adrenalina, noradrenalin in tiroksina.

Uporaba folne kisline v obliki prehranskega dopolnila je priporočljiva predvsem za nosečnice, ki so še posebej podvržene njenemu primanjkljaju. Številne raziskave kažejo, da uporaba folne kisline pred zanositvijo in med nosečnostjo preprečuje embriogenetične bolezni. Poleg tega pomanjkanje folne kisline se lahko kaže kot zmanjšana telesna masa zarodka, težave med nosečnostjo ter povečano tveganje za splav.

Folna kislina preprečuje tudi pojav megaloblastne anemije, saj je nujno potrebna za produkcijo eritrocitov. Pomanjkanje folne kisline lahko tako vodi v tvorbo megalocitov, t.j. eritrocitov z moteno strukturo in funkcijo. Megalociti so večji od normalnih eritrocitov in imajo krajšo življenjsko dobo. Zaradi povečanih potreb po folni kislini so nosečnice še toliko bolj podvžene pojavu megaloblastne anemije

Olimp Folic Acid je torej prehransko dopolnilo, ki je namenjeno dopolnjevanju povečanih potreb po folni kislini, še posebej pri bodočih mamah.

Glavne lastnosti folne kisline:

  • prispeva k rasti materinskega tkiva med nosečnostjo
  • prispeva k normalni sintezi aminokislin
  • prispeva k normalnemu nastajanju krvi
  • prispeva k normalni metabolizmu homocisteina
  • prispeva k normalni psihološki funkciji
  • prispeva k normalni funkciji imunskega sistema
  • zmanjšuje utrujenost
  • ima vlogo pri delitvi celic
NAVODILA ZA UPORABO:

Zaužijte 1 tableto po obroku z zadostno količino vode.

 

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:

1 tableta dnevno. Ne preseči priporočenega dnevnega odmerka

SESTAVINE:

Sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza), krompirjev škrob, laktoza, sredstvo proti strjevanju (magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid), pteroilmonoglutaminska kislina (folat).

 

POZOR:

Ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru daljšega uživanja se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Izdelek ni primeren za osebe z ledvičnimi ali jetrnimi obolenji, nosečnice in otroke mlajše od 14 let. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju  bolezni. Shranjevati nedosegljivo mladim otrokom. Izdelek hranimo v suhem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi.

Valori nutrizionali per100g15g
Valore energetico524 kcal / 2173 kJ78.6 kcal / 326
Grassi39g5.85g
– saturi9.0g1.35g
Carboidrati33.0g4.95g
– zuccheri2.1g0.32g
– polioli29.0g4.35g
Proteine21.0g3.15g
Sale0.10g0.02g

Morda bi vas zanimalo