Olimp Gold-Vit D3+K2 30 capsules

14,99 

Prehransko dopolnilo Olimp Gold-Vit D3+K2 vsebuje visoko količino vitamina D3 in vitamina K2.

Na zalogi

Brezplačna poštnina

Na vsa naročila nad 80€

Garancija na zadovoljstvo

14 dni od dneva nakupa

Vrhunska podpora

Odgovorimo na vsa vprašanja

100% varen nakup

zavarovano z SSL Mastercard/Visa

Olimp Gold-Vit D3+K2 30 capsules

Šifra: ZOGVDK30 Kategoriji: ,

Vitamin D s hitro absorpcijo

Olimp Gold-Vit D3+K2 je prehransko dopolnilo v novi Flow Caps Liquid obliki kapsule, ki omogoča hitro absorpcijo vsebine ter ohranitev njene kvalitete. Izdelek vsebuje visoko količino vitamina D3 in vitamina K2. Vitamina D3 je na kapsulo kar 4000 IU, vitamin K2 pa je v obliki menakinona-7, ki se zelo dobro absorbira iz črevesja.

Vitamin D je pro-hormon, ki se sintetizira v koži pod vplivom sončnih žarkov. Ima velik vpliv na številne celice in tkiva v telesu, pri čemer stimulira njihovo rast ter absorpcijo določenih hranil. Podobno kot vidamin D, tudi vitamin K prispeva k vzdrževanju normalnih kosti ter prispeva k normalnemu strjevanju krvi. Poleg tega je vitamin D je potreben za normalno delovanje možganov, skeletnih mišic, debelega črevesja, kosti, srca, nadledvičnih žlez in imunskega sistema.

Raziskave kažejo da več kot 50% svetovne populacije trpi za pomanjkanjem vitamina D. Težave, ki se lahko pojavijo pri pomanjkanju vitamina D so:

  • stresni zlomi – vitamin D je potreben za absorpcijo kalcija in fosforja, zaradi česar je lahko pri pomanjkanju tega vitamina ogrožena integriteta kosti. Posebej pazljive morajo biti osebe, ki se že nagnjene s stresnim zlomom in osteoporozi, kot so na primer tekači na dolge proge, športnice in starejše osebe.
  • depresija – pomanjkanje vitamina D se lahko kaže tudi kot slabo počutje, depresija in žalost. Raziskave kažejo, da 10-20% ljudi v zimskih mesecih trpi za splošno utrujenostjo, nespečnostjo ter porastom telesne mase. Nekateri izmed teh simptomov se lahko pojavijo zaradi motenj v nevrotransmiterjih ter hormonih. Vitamin D ustvarja dobre pogoje za sintezo »hormonov sreče« in tako predstavlja pomembno sestavino dobrega počutja.
  • zmanjšana mišična regeneracija
NAVODILA ZA UPORABO:

Zaužijte 1 kapsulo dnevno ob obroku z zadostno količino vode.

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:

1 kapsula dnevno. Ne preseči priporočenega dnevnega odmerka.

SESTAVINE:

Sončnično olje, vitamin K (menakinon-7 – vitamin K2, pridobljeno iz soje s fermentacijo), vitamin D (holekalciferol – vitamin D3), antioksidanti (zmes tokoferolov), kapsula (želatina)

POZOR:

Ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru daljšega uživanja se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Izdelek ni primeren za osebe z ledvičnimi ali jetrnimi obolenji, nosečnice in otroke mlajše od 14 let. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju  bolezni. Shranjevati nedosegljivo mladim otrokom. Izdelek hranimo v suhem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi.

Nutritional value100g%PDV
Energy8kcal
Fat<0.1g
– saturated<0.1g
Carbohydrates10g
– sugars<0.5g
Fiber0g
Protein0.21g
Salt0.43g

Morda bi vas zanimalo